Malines Group | Regio | Zemst - Hofstade - Eppe...

Contacteer ons projectgrond verkopen

Wij zijn actief in regio Zemst - Hofstade - Eppegem - Elewijt - Weerde

Zemst - Hofstade - Eppegem - Elewijt - Weerde

Over deze regio

Welkom in de prachtige regio van Zemst, waar de charmante dorpen Hofstade, Eppegem en Elewijt samenkomen
en voor een unieke woonervaring zorgen.

Hier geniet je van een perfecte combinatie van rustige landelijkheid en moderne voorzieningen. De grote voordelen van deze regio zijn de groene omgeving met talloze wandel- en fietsroutes, de nabijheid van bruisende steden zoals Mechelen en Brussel en de sterke gemeenschapsbanden die zorgen voor een warm en gastvrij gevoel. Ontdek de lokale bezienswaardigheden, zoals het prachtige kasteel van Elewijt en de adembenemende natuur van het provinciaal domein van Hofstade.

Ervaar de unieke levensstijl van Zemst, waar rust, natuur en verbondenheid samenkomen voor een ideale woonomgeving.

Lees meer

Hotspots

Kies een categorie

Meer informatie over Zemst - Hofstade - Eppegem - Elewijt - Weerde

Verken al wandelend Zemst

Wie Zemst zegt, zegt waterpark Foudoo Hofstade en Sport Vlaanderen Hofstade. En dan mag je de talrijke bosrijke natuurgebieden niet vergeten. Sporten, fietsen of wandelen? In Zemst zijn de mogelijkheden legio.

En nu je toch op stap bent, breng dan ook zeker een bezoekje aan Kasteel Het Steen en Kasteel van Relegem. De talrijke wandel- en fietsroutes voeren je doorheen deze mooie streek. Je doorkruist de deelgemeenten Eppegem, Weerde, Elewijt en Hofstade. Ook rivier de Zenne kronkelt door het landschap.

 

Ideale woonplaats voor pendelaars

Wonen in Zemst is ook zeer aantrekkelijk dankzij de ligging. Op fietsafstand van Mechelen en in het midden tussen Antwerpen en Brussel. De E19 doorkruist de gemeente en zorgt voor een gemakkelijke verbinding tussen deze twee grootsteden. De treinverbinding Antwerpen-Mechelen-Brussel heeft haltes in Eppegem, Weerde en Hofstade. Dat maakt van de gemeente Zemst de ideale uitvalsbasis voor pendelaars.

 

Hofstade: van waterpark tot sportcentrum

Hofstade lijkt wel de place to be voor de sportieveling. Sport Vlaanderen Hofstade ligt midden in een natuurgebied en biedt sport- en ontspanningsmogelijkheden voor alle leeftijden. Zowel in- als outdoor. Van klimmuren tot een BMX-piste. Durfallen halen hun hart op in het hoogtouwenparcours.

Daarnaast ligt ook het waterpark van Hofstade: Foudoo. Waterskiën, peddelen of kajakken. Genieten op het strand of de springkasten in het water trotseren. Zelfs aan de viervoeters is gedacht. Op de hondenweide van 1,5 hectare leven ook zij zich helemaal uit.

Na de inspanning volgt de ontspanning. Kom helemaal tot rust in een van de gezellige restaurantjes of tavernes die Zemst rijk is.