Malines Group | Regio | Rumst – Reet – Terhagen

Contacteer ons projectgrond verkopen

Wij zijn actief in regio Rumst – Reet – Terhagen

Rumst – Reet – Terhagen

Over deze regio

Welkom in regio Rumst, een gezellige gemeente vol mogelijkheden en natuurlijke schoonheid. Wonen in Rumst biedt de perfecte balans tussen landelijke rust en stedelijke nabijheid. Geniet van de prachtige groene omgeving met uitgestrekte bossen en natuurgebieden en pittoreske wandelpaden langs de oevers van de Rupel. Ontdek de rijke geschiedenis van het dorp met zijn historische gebouwen en monumenten en proef van de lokale lekkernijen op de gezellige wekelijkse markt. Met een levendig verenigingsleven en tal van sport- en recreatiemogelijkheden is Rumst een ideale plek om te wonen voor wie houdt van een actieve en gemeenschapsgerichte levensstijl.

Lees meer

Hotspots

Kies een categorie

Meer informatie over Rumst – Reet – Terhagen

Laat u verrassen door de gemeenten Rumst, Reet, Terhagen

Rust en natuur zijn misschien niet de dingen waaraan u denkt bij de gemeente Rumst en haar deelgemeenten Reet en Terhagen. Daar komt nu verandering in. Want wist u dat Rumst aan de samenvloeiing van de Dijle, Rupel en Nete ligt? De oevers nodigen uit tot prachtige fietstochten. Via De Blauwe Bruggen verkent u beide kanten van de rivieren met de fiets of te voet.

Daarnaast zorgde de jarenlange kleiontginning in de streek voor een uniek landschap met prachtige vergezichten. Veel natuurliefhebbers komen dan ook fietsen en wandelen in Rumst. Breng dus zeker eens een bezoekje aan de omgeving en laat u aangenaam verrassen.

 

Kleine gemeente, veel te ontdekken

Rumst blinkt niet uit in grootte, maar ontpopte zich de laatste decennia tot een groen buitengebied met oog voor cultuur. Naast de vele evenementen spot u er in verschillende straten street art – indrukwekkende graffitikunst van nationale en internationale kunstenaars. Doorheen het gebied staan verschillende kunstwerken of monumenten zoals de Lazaruskapel. Opgericht door Pieter Vandercruysse in 1460 als toevluchtsoord voor melaatsen.

Het Kasteel Laarhof ligt in deelgemeente Reet. Buiten het mooie bouwwerk is het kasteelpark met de prachtige Engelse tuin en kasteelvijvers de moeite waard voor een bezoek.

In Terhagen liggen de voormalige kleiputten, nu bekend als Natuurgebied Kleiputten Terhagen. Goed voor urenlang wandelplezier voor jong en oud. Bovendien sluit het aan op het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Ten westen van Rumst ligt de Oude Netearm waar moeras en ruige, natte graslanden elkaar afwisselen.

 

Stijgende populariteit Rumst

Rumst behoort tot het arrondissement Boom en ligt centraal tussen Mechelen en Antwerpen. Door de onmiddellijke aansluiting op de E19 staat u in een wip in een van beide steden. En van daaruit bent u zo op de E17, E40 en E313.

Bovendien voelt iedereen zich thuis in deze gezellige gemeente. Kinderen leven zich uit in de speeltuinen. Sporters kunnen dan weer terecht op een van de sportlocaties en -terreinen. En kwieke senioren ontmoeten elkaar op de petanquebanen. Dit verklaart de toenemende populariteit van de gemeente Rumst, maar zeker ook van de deelgemeenten Reet en Terhagen.