Malines Group | Regio | Bonheiden - Rijmenam

Contacteer ons projectgrond verkopen

Wij zijn actief in regio Bonheiden - Rijmenam

Bonheiden - Rijmenam

Over deze regio

Welkom in Bonheiden, een charmante gemeente die bekend staat om haar groene landschap en aangename levensstijl. Wonen in Bonheiden betekent genieten van een rustige en familievriendelijke omgeving met uitstekende voorzieningen. Verken de prachtige natuur en uitgestrekte parken, ideaal voor ontspannende wandelingen en fietstochten. Ontdek de rijke geschiedenis en architectuur in het historische centrum en geniet van de levendige sfeer op de wekelijkse markt en lokale festivals. Met goede verbindingen naar nabijgelegen steden zoals Mechelen en Leuven, biedt Bonheiden het beste van beide werelden: een kalme en fijne omegeving met een bruisend stadsleven binnen handbereik.

Lees meer

Hotspots

Kies een categorie

Meer informatie over Bonheiden - Rijmenam

Gemeente Bonheiden, verrassend veelzijdig

‘Verrassend veelzijdig’, zo verwijst de website van de gemeente Bonheiden naar zichzelf. En dat is het ook: in de dorpskern liggen horeca en winkels zij aan zij. Op woensdag vindt de wekelijks markt plaats, afgewisseld met jaarmarkten en kermissen. Eenmaal uit de dorpskern stapt u de bosrijke natuur in. Het Kasteel van Zellaer is een trekpleister voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Enkele basisscholen, het ziekenhuis Imelda, de nodige sportinfrastructuur en voorzieningen voor jong en oud maken Bonheiden dus inderdaad verrassend veelzijdig.

 

Bonheiden, van wandelen tot wonen

De streek rond Bonheiden nodigt uit tot lange wandelingen doorheen de Dijle- en Leibeekvallei en natuurgebied ‘t Ven. In het dorp zelf zijn uiteraard de nodige voorzieningen: gezellige drink- en eetgelegenheden, winkels, sportfaciliteiten en een kleuter- en lagere school. En met Mechelen op enkele kilometers afstand, hebt u alle voordelen van een grote stad binnen handbereik.

Ook ruiters kunnen genieten van hun sport op de bewegwijzerde route. Een rit van 20 kilometer voert hen doorheen Bonheiden, Rijmenam en een stukje Keerbergen waarvan de helft op onverharde paden.

 

Deelgemeente Rijmenam: authentieke dorpskern

Rijmenam is een deelgemeente van Bonheiden en ligt aan de oevers van de Dijle. Het is een typisch Vlaams dorp met een authentieke dorpskern. In en rond het dorp weerspiegelen oude gebouwen, grote hoeves en verschillende kastelen de rijke geschiedenis van Rijmenam. Het is dan ook een van de oudste dorpen uit de regio dat bestaat uit bossen, velden en heide.

Dit maakt van de gemeente Bonheiden en deelgemeente Rijmenam een fijne plek waar u in alle rust woont, met een snelle verbinding naar de bruisende stad.