Malines Group | MERCIER | 5534921

Contacteer ons projectgrond verkopen
20% verkocht
nog 8 units beschikbaar

MERCIER

vanaf € 629.900

MERCIER

Welkom in Mercier, een ongeëvenaard renovatieproject met ongeziene grandeur in hartje Mechelen!

Mercier heeft een ziel en een verhaal en biedt een onovertroffen woonervaring in een historisch neoclassicistisch gebouw in de bruisende stad Mechelen, aan het Kardinaal Mercierplein. Mercier biedt een unieke kans om te wonen in een exclusieve setting waarbij het historische karakter van het gebouw is bewaard. De authentieke buitenzijde van het erfgoedkundig gebouw wordt nauwelijks veranderd. Enkel de achtergevel krijgt een opwaardering.

Bij de bouw ervan in 1839 werden er maar liefst vijf herenhuizen gerealiseerd. Dankzij hun iconische architectuur vormden de woningen één klassevol geheel dat uitgaf op het Kardinaal Mercierplein (tot 1918 nog ‘Egmontplaats’). Vandaag worden ze omgevormd naar 8 luxe-appartementen, 2 penthouses en 2 commerciële ruimtes met aanpalende orangerie.

De acht exclusieve appartementen en twee penthouses maken door de royale plafondhoogtes onmiddellijk indruk met een ongeziene ruimtebeleving. Elk appartement baadt in het natuurlijk licht dankzij de ruime terrassen en grote raampartijen. Imposant en innemend. De appartementen zullen beschikken over 2 tot 3 slaapkamers. De focus op een hoge afwerkingsgraad maakt van Mercier een exclusief, iconische landmark in het Mechelse stadscentrum. 

Naast authenticiteit, ruimte, licht, rust en luxe staat energie ook centraal in dit project. Zo zorgen geothermische verwarming en koeling, optimale isolatie en een ventilatiesysteem type D voor een A-label. Zo bent u als eigenaar gedurende 5 jaar voor 100% vrijgesteld van onroerende voorheffing!

Je gedroomde woonplaats bezorgt je ook onmiddellijk een gevoel van thuiskomen. Je voelt je er ontspannen, vrij en veilig. Mercier is zo een plek. Je geniet er van het fenomenale zicht op het Kardinaal Mercierplein en de Nieuwe Vesten, terwijl je woont in een duurzaam gerenoveerd erfgoedkundig pand met een verhaal. Het authentieke kader en de nabijheid van de bruisende binnenstad bieden je op elk vlak het nodige wooncomfort. 

Ook op vlak van interieurinrichting en afwerking volgen we nauwgezet je wensen. Elke koper krijgt de keuze tussen drie afwerkingspakketten: Neo Classic, Exclusive en Bespoke. Eén voor één hoogwaardige pakketten die uitblinken in hun eigen identiteit en afwerkingsgraad. Als koper krijg je hiermee de vrijheid en luxe om je woonst volledig te laten afwerken volgens jouw smaak en vooropgestelde budget. Wooncomfort van de bovenste plank, zonder gelijke. 


De verkoop valt volledig onder de het registratiestelsel, BTW is hier niet van toepassing.

Oplevering voorzien najaar 2025.

Mercier is one-of-a-kind! Wonen in een klassevol appartement in een historisch pand op deze unieke locatie is een kans die je zelden krijgt! Plan je afspraak met onze nieuwbouwspecialist via onze website zelf in en kom Mercier ontdekken!
Lees meer

Beschikbaarheid en prijzen

20% verkocht
Nog 8 units beschikbaar
blocks Blokken
list Lijst
UNIT type verdieping oppervlakte slaapkamers terras tuin info
A1.1 Appartement Verdieping 1 146 m² 3 16 m² - € 747.900 Meer Info pijl
A1.2 Appartement Verdieping 1 136 m² 2 18 m² - € 674.900 Meer Info pijl
A1.3 Appartement Verdieping 1 123 m² 2 20 m² - / verkocht
A1.4 Appartement Verdieping 1 152 m² 3 11 m² - / verkocht
A2.1 Appartement Verdieping 2 146 m² 3 11 m² - € 722.900 Meer Info pijl
A2.2 Appartement Verdieping 2 136 m² 2 11 m² - € 649.900 Meer Info pijl
A2.3 Appartement Verdieping 2 136 m² 2 11 m² - € 629.900 Meer Info pijl
A2.4 Appartement Verdieping 2 152 m² 3 5 m² - € 714.900 Meer Info pijl
A3.1 Appartement Verdieping 3 183 m² 3 32 m² - € 1.095.000 Meer Info pijl
A3.2 Appartement Verdieping 3 183 m² 3 32 m² - € 1.149.000 Meer Info pijl

Stand van zaken

Werken starten kortelings
22/10/2023

Werken starten kortelings

22/10/2023

In februari 2024 gaat men van start met de inpandige sloopwerken van het huidige Mercier gebouw. De residentie zal een ware transformatie ondergaan, weliswaar met behoud van tal van authentieke elementen. De oplevering van deze Mechelse parel is najaar 2025 voorzien.

HUYBRECKX nv

De familie Huybreckx bouwde de firma uit gedurende 2 generaties. HUYBRECKX nv is een bloeiend bouwbedrijf met erkenning 7.


Meer info

COGIVA, thuiskomen als nergens anders

Je thuisvoelen is op adem komen, kunnen doen wat je graag doet, genieten van je gezin, familie en vrienden. Dat gevoel
delen we allemaal op onze manier. Waar jonge starters eerder op zoek gaan naar een bescheiden en knusse woning, willen gezinnen graag hun kinderen alle ruimte geven. Als ze de vleugels uitslaan, is een kleinere comfortabele woning wellicht een ideale thuis. COGIVA beantwoordt aan deze verschillende noden dankzij een gevarieerd aanbod. Welke keuze je ook maakt, kwaliteit en duurzaamheid zijn gegarandeerd.


Meer info

Mechelen

Ontdek de regio:
Mechelen

Welkom in Mechelen, een bruisende stad met een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap. Wonen in Mechelen biedt een perfecte balans tussen rust en dynamiek, met prachtige architectuur, groene parken en gezellige straatjes. Geniet van de voordelen van een compacte stad waar alles binnen handbereik is: uit...

Ga naar de regio
/uploads/Medewerkers/Jade-gecropped.jpg

Contacteer ons

Wenst u een afspraak?

Plan hier uw afspraak