Malines Group | Onze diensten

Doorloop met ons jouw zorgeloos parcours

Onze Diensten

Doorloop met ons jouw zorgeloos parcours

Lees meer

Onze diensten

Ook van uw vastgoed een mooi verhaal maken?

Je eigendom verkopen of verhuren is dan ook een grote stap. Het brengt heel wat administratie en uitdagingen met zich mee. Formulieren in orde brengen. Bezichtigingen regelen. Maar vooral: de juiste, nieuwe eigenaar vinden.

Daarom reken je op iemand die dat werk van jou overneemt. Iemand met kennis van zaken, zodat jouw vastgoed een mooi verhaal wordt. Malines Group is die partner. Als makelaar bundelen we alle middelen om jou de beste service te bieden. Dat via een persoonlijke aanpak, want elke klant vertelt een eigen verhaal.

Zo wordt jouw vastgoedervaring er één zonder zorgen.

Verkopen

Wens je te verkopen?

Malines Group begeleidt en adviseert je tijdens het hele verkoopproces. Zo neem jij zonder zorgen de juiste beslissing.

Waardebepaling

Stap 1

Waardebepaling

Een geslaagde verkoop begint bij een correcte waardebepaling. Onze makelaars zijn experts in hun eigen markt en houden zich bezig met de lokale prijsevoluties. Zo weten ze steeds de juiste prijs te bepalen. Gecombineerd met onze resultaatgerichte aanpak is dit voor u de sleutel tot succes. Klik hier om ons te contacteren voor een afspraak.
Liever meteen een ruime richtprijs? Maak dan gebruik van onze online tool.

Dossiersamenstelling

Stap 2

Dossiersamenstelling

Wij zorgen voor een volledig en correct verkoopdossier dat tot in de puntjes is afgewerkt. Een goed begin is namelijk het halve werk. Dit gaat van de elektrische keuring, EPC, bodemattest en watertoets tot het postinterventiedossier.

Voorstelling eigendom

Stap 3

Voorstelling eigendom

Een goede indruk maak je maar één keer. Op basis van foto’s beslissen kopers of het de moeite is om jouw pand te ontdekken. Onze samenwerking met een professionele vastgoedfotograaf biedt jou een echte meerwaarde. Bovendien spelen we met video in op de nieuwste trends.

Een vlotte begeleiding tijdens de verkoop

Stap 4

Een vlotte begeleiding tijdens de verkoop

Jouw dossierbeheerder volgt het project op en zorgt voor een verslag korte opvolging zodat je op de hoogte blijft van alle details.

Verkocht!

Stap 5

Verkocht!

Bij Malines Group gaan we voor een volledige ontzorging. We begeleiden je dan ook tot aan de eindmeet van het verkoopproces. Van het eerste bod, over het bereiken van een akkoord tot het opstellen van overeenkomst en het bijwonen van de notariële akte: onze medewerkers zijn professionals die steeds het beste voor jou weten te bereiken.

Verhuren

Op zoek naar vastgoedpartner voor de verhuur van jouw eigendom?

Huurders zijn tijdelijk, maar klanttevredenheid blijft. Bij Malines Group krijg je een complete verhuurservice. We organiseren bezoeken, lichten kandidaat-huurders door, regelen het contract en brengen alle administratie in orde. Verhuren was nog nooit zo eenvoudig.

Alle registers open

Stap 1

Alle registers open

Portaalsites, eigen accounts, een database met potentiële huurders: wij vinden de juiste kandidaten door alle promotiekanalen aan te wenden. Hoe meer keuze, hoe meer luxe.

Wij filteren, jij kiest

Stap 2

Wij filteren, jij kiest

We screenen kandidaten en organiseren bezoeken. De organisatie gebeurt deels via een reservatiesysteem. Ideaal voor een efficiënte openstelling én handig voor de vertrekkende huurder. Na deze selectie beslis jij aan wie je verhuurt.

Waterdicht huurcontract

Stap 3

Waterdicht huurcontract

Tijd om duidelijke afspraken op papier te zetten. Allemaal volgens de laatste rechten en plichten voor huurders en eigenaars. Zo ben jij zeker dat het contract altijd correct is voor beide partijen. De registratie? Malines Group zorgt ervoor!

Plaatsbeschrijving nodig?

Stap 4

Plaatsbeschrijving nodig?

Een must bij de verhuur van jouw eigendom. Hiervoor hebben wij eigen experts in huis, want wij geloven in specialisatie voor de beste service. Ook hier regelen we de registratie.

Huurwaarborg & Verzekering

Stap 5

Huurwaarborg & Verzekering

Hier rekenen we op de expertise van een externe firma. Samen zorgen we voor het opmaken, opvolgen en beheren van jouw huurwaarborg. Digitaal kan jij alles volgen. Pas als brandverzekering en huurwaarborg bevestigd én betaald zijn, bezorgen we je huurders de sleutels.

Vastgoedbeheerder die je ontzorgt

Jouw betrouwbare vastgoedbeheerder

Wil je graag jouw vastgoed verhuren, maar kijk je op tegen alle beslommeringen die erbij komen kijken? Laat je niet langer afschrikken en schakel ons in als jouw vastgoedbeheerder of rentmeester. Zo geniet je zonder zorgen optimaal van de opbrengst van jouw eigendom.

Financieel beheer

Stap 1

Financieel beheer

Het financiële gedeelte dat bij de verhuur van jouw eigendom komt kijken, verloopt via Malines Group. We innen de huurgelden voor jou en passen de huurindexatie toe. Daarnaast nemen we ook de nodige stappen bij laattijdige betalingen. Van aanmaningen, tot een aangetekend schrijven. Dankzij onze expertise ben jij zeker dat wij op een correcte manier het financiële beheer volledig van jou overnemen.

Technisch beheer

Stap 2

Technisch beheer

Heeft je huurder een vraag of een klacht zoals een kapotte verwarmingsinstallatie? Dan regelen wij alles van a tot z. We schakelen de nodige vakmannen in of gaan op zoek naar een geschikte oplossing. Bovendien herinneren we je aan enkele jaarlijkse verplichtingen zoals de keuring van de cv-ketel en het opvragen van het attest van de brandverzekering.

Is er een tussenkomst nodig van jouw verzekeringsmaatschappij? Dan nemen wij contact op met het kantoor en handelen alle administratie af.

Je blijft op de hoogte

Stap 3

Je blijft op de hoogte

Ook al nemen wij heel het beheer van jou over, toch blijf je op de hoogte van de stand van zaken. Het volledige beheer verloopt namelijk via een handige applicatie waartoe je ook toegang krijgt. Je leest het goed: wij nemen alles van je over zodat jij alleen maar geniet van de voordelen van de verhuur van jouw eigendom.

Kortom, je schakelt ons in als rentmeester en behoudt de controle. Een win-winsituatie dus.

Vermijd discussies

Plaatsbeschrijving van je huurwoning: een must

Als je je eigendom verhuurt, wil je uiteraard dat jouw huurders het pand achterlaten in dezelfde staat als waarin ze het in gebruik namen. Om alle betrokken partijen te beschermen, ben je bij wet verplicht een plaatsbeschrijving van je huurwoning uit te voeren.

Expert lijst alle bijzonderheden op

Stap 1

Expert lijst alle bijzonderheden op

De plaatsbeschrijving is een gedetailleerd rapport waarin we de huidige staat van het onroerend goed tot in detail oplijsten bij intrek van de huurder, aangevuld met foto’s. Beide partijen krijgen veertien dagen de tijd om hun akkoord of hun bemerkingen door te geven. Dat noemen we ‘op tegenspraak’.

Bij opzeg van het huurcontract, dus bij vertrek, gebruiken we de bestaande plaatsbeschrijving om te bepalen of er al dan niet schade aan de huurwoning is.

Als expert weten wij precies op welke kenmerken en bijzonderheden we moeten letten bij de plaatsbeschrijving, zowel bij in- als uittrede van de huurwoning. Zo zien we niets over het hoofd en vermijdt jij discussies met jouw huurder. Uiteraard zorgen we ook voor correcte registratie van de documenten. Zo ben je zeker met alles in orde.

Bescherm jouw eigendom

Stap 2

Bescherm jouw eigendom

Ook voor jouw eigendom bewijst een plaatsbeschrijving zijn nut. Stel: naast je vinden er grote bouwwerken plaats. Dan kan jij ons, voor aanvang van de werken, inschakelen voor een plaatsbeschrijving van jouw eigendom. Als deze schade oploopt door de bouwwerken, denk aan barsten in de muren, dan heb jij daarvan zwart-op-wit een bewijs, en kan je de nodige stappen ondernemen om de bouwfirma in gebreke te stellen.

Contacteer ons

Op zoek naar een partner voor jouw vastgoed?

Uw gegevens

Gegevens van het pandHoe bent u bij Malines Group terecht gekomen?
(Meerdere antwoorden mogelijk)

Extra info

Succesverhalen

Wat klanten vinden van onze diensten!

Ons appartement was meteen verkocht dankzij de professionele aanpak van Jade Van Gaal.
Zij heeft ons enorm goed begeleid in dit proces, wat voor een snelle verkoop heeft gezorgd.

Verkopen via Maline group was voor ons de juiste keuze en kunnen we alleen maar aanraden!

Frann
star star star star star

Goede en correcte samenwerking die vlot verlopen is

Jonathan
star star star star star

De mensen waarmee wij gewerkt hebben (Joëlle voor een aankoop en Jade voor twee verkopen) waren allebei zeer professioneel en duidelijk in hun communicatie maar ook zeer fijne mensen. De contacten verliepen vlot en beiden waren ook stipt. Alles verliep volgens planning. Jade was dan ook nog eens beter op de hoogte van de wetgeving rond de 6% BTW dan onze notaris waardoor wij een mooie duit in onze zakje deden. Onze eeuwige dank!

Lut en Dirk
star star star star star

Vriendelijk Professione

Maria Nuyts
star star star star star
Vraag nu uw schatting aan