Malines Group | Nieuws | Een investeringswoning...

Een investeringswoning kopen, waar moet je rekening mee houden?

Vastgoednieuws

Een investeringswoning kopen, waar moet je rekening mee houden?

11 december 2023

Wil je een passief inkomen genereren en financiële stabiliteit creëren voor de toekomst? Investeren in vastgoed kan een lucratieve manier zijn om je portefeuille te diversifiëren en deze doelen te bereiken. Hoewel de aankoop van een investeringswoning intimiderend kan lijken, kun je met de nodige kennis en begeleiding succesvol door de markt navigeren. Deze blogpost kan je hierbij helpen.

Enkele aandachtspunten

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf je financiële doelstellingen vaststelt. Dit helpt om weloverwogen beslissingen te nemen. Er zijn namelijk meerdere opties, de twee voornaamste zijn enerzijds een huurwoning die op lange termijn een stabiel inkomen kan genereren, en anderzijds het opknappen en verkopen tegen een hogere prijs.

 

Vervolgens is het aan te raden om je budget op te stellen om je een realistisch kader te geven voor je investering. Zo houd je best op voorhand rekening met aanbetalingen, afsluit-, renovatie- en beheerkosten.

 

Zoals je weet, is locatie een kritiek aspect; dit geldt ook voor investeringswoningen. Een investeringswoning is idealiter gelegen in een gebied waar de vraag naar huurwoningen groot is. Mechelen is een toplocatie voor investeringswoningen vanwege zijn centrale ligging voor (jonge) professionals, de opkomende studentenstad, en ook toeristen lijken hun weg naar Mechelen te vinden. Zo is Mechelen een omgeving met in de nabije toekomst hoge potentiële waardestijgingen. De woningmarkt groeit er, wat de winstgevendheid van de investering vergroot.

 

Naast de locatie is ook de staat van het pand cruciaal. Voor een investeringswoning kan het interessant zijn om voor een woning te kiezen die idealiter volledig instap klaar is. Zo voorzie je meteen een rendement na aankoop. Ook net het tegenoverstelde kan interessant zijn. Door te kiezen voor een woning of appartement die wat opknapbeurten kan gebruiken, om achteraf te renoveren zal de waarde op korte tijd enorm toenemen.

 

Tenslotte is professionele hulp zoeken bij een makelaar die grondige kennis heeft van de lokale markt een must. Wij staan je bij met grondig marktonderzoek en deskundig advies, zodat je je investeringspotentieel kunt maximaliseren en je financiële toekomst veilig kan stellen.